ATF Dexron III

Minol ATF DEXRON III е универзално масло за автоматски менувачи. Произведено од високорафинирани базни масла и адитиви, се одликува со ниска динамичка вискозност. Може да се користи кај сите автоматски конвертори на вртежи на моторни возила со прописи за ниво на квалитет DEXRON III. Се користи и за серво системи на тешки моторни возила како и земјоделска и градежна механизација. Придобивки: Одлична компатибилност, контрола на оксидацијата, нема абење и триење.

Спецификации:

 • Dexron IIIH,
 • Dexron IIIG,
 • Dexron IIIF,
 • Ford MERCON,
 • Alison C-4,
 • Caterpilar TO-2,
 • M2C138-CJ, M2C166-H,
 • MB 236.1,
 • ZF-TE-ML 09/11/14,
 • VOITH G.607,
 • Power steering