Agro Farm 10W-30

Minol Agro Farm 10W-30 е универзално масло за тракторски трансмисии (UTTO). Технологијата на адитивите е со намена – штитење и одржување на перформансите на земјоделската опрема. Обезбедува штитење кај финалниот погон, хидрауликата, мократа сопирачка, куплунгот и трансмисијата, потребна кај денешните трактори.

Minol Agro Farm 10W-30 нуди UTTO технологија со многу придобивки и карактеристики меѓу кои:

 • Штити од абење
 • Балансирани перформанси при триење
 • Сузбивање на звуците при кочење
 • Штити од корозија

Minol Agro Farm 10W-30 е докажано масло за следните видови на трактори: John Deere, Case IH, Massey Ferguson, New Holland.

Спецификации:

 • Ford ESN M2C86-B; Ford ESN M2C86-C
 • CHN MAT 3525 = Ford M2C-134D
 • NH FNHA -2-C-201.00; NH FNHA -2-C-201.00 (A)
 • White Farm (AGCO) Q-186
 • MF CMSM1135, CMS M1141, CMS M1143, CMS M1145
 • John Deere JDM J20C, J20D
 • Case MAT 3505 (1209), MS1206, MS1207
 • Case MAT 3509 (MS1230), MS1210
 • Caterpillar TO-2 (Obsolete)
 • Same (Same Transmissions)
 • Renault (Renault Transmissions)
 • Fendt (Non Vario Transmissions)
 • Deutz-Fahr
 • Landini