SUPER LONG 15W-40

Minol Super Long 15W-40 е моторно масло со врвен квалитет дизајнирано за подмачкување на сите видови дизел мотори инсталирани во комерцијални возила, товарни камиони, автобуси, рударска, градежна и земјоделска механизација, кои работат во нормални и тешки услови. Се одликува со многу високи перформанси и спаѓа во групата SHPD (Super High Performance Diesel) масла со многу долг период на експлоатација. Се применува и за мотори кои ги исполнуваат ЕУРО-4 и ЕУРО-5 стандардите за емисија на издувни гасови.

Спецификации:

•ACEA E7-08 Issue 2 (2010) •ACEA E3-96 Issue 4 (2002) •API CF-4 •MB-approval 229.1 •Mack EO-N •Mack EO-M Plus •CUMMINS CES 20077 •Global DHD-1 •ACEA A3/B3-10 (2010) •Deutz DQC III-10 •API CI-4 •API CF •MAN 3275 •CUMMINS CES 20076 •CAT ECF-1-a •API SL •MTU Type 2 •Renault Truck RLD/RLD-2 •CAT ECF-2 •CUMMINS CES 20078 •MB-Approval 228.3 •Volvo VDS-3 •ACEA A5-02 (2002) •API CG-4 •ACEA A3/B4-04 (2007)