Маст за подмачкување

Повеќенаменска калциумова маст изработена од калциумов сапун и базно масло. Поседува одлична механичка стабилност и антикорозивни својства. Се користи за подмачкување на тркалачки и клизни лежаеви и други склопови при умерени температури. Посебно во услови на влијание на вода и влага. Температурен интервал на примена од -25 до +80 степени целзиусови

Спецификации:

ISO L-XBBHA 2, DIN 51502:K 2E-25