Standard Plus 10W-40

Minol Standard Plus 10W-40 е универзално, со синтетички компоненти моторно масло, за употреба во бензински и дизел мотори на патничките автомобили и лесни возила со или без турбо полнач. Произведено од висококвалитетни базни масла во комбинација со специјално одбрани адитиви за да се постигнат следните перформанси: многу добри особини при ниски температури, заштита при ладен старт, многу висока термичка и оксидациона стабилност, одлична отпорност против пенење, корозија и абење, висок индекс на вискозност, ниска испарливост.

Спецификации:

  • ACEA A3/B3
  • API SL/CF