REXO PRIMA SAE 15W40

Мулти-градно моторно масло погодно за сите видови на бензински и дизел мотори за сите четири сезони. Се одликува со висока оксидациона стабилност. Благодрение на квалитетните адитиви се одликува со висок индекс на вискозност. Ги намалува ефектите од темпреатурните промени, однсно го одржува индексот на вискозност при различни температури. Создава слој на металот кој спречува абење и корозија и одржува непречено работење при ниски температури. Не пени.

Спецификации:

  • API SF/CD
  • CCMC G2/PD2