MINOL GRAPHITE-2

Повеќенаменска графитна маст изработена од калциумов сапун, базно масло и графит. Поседува одлична механичка стабилност и антикорозивни својства. Се користи за подмачкување на тркалачки и клизни лежаеви и други склопови кои работат при зголемени оптеретувања во услови на влијание на вода и влага. Температурен интервал на примена од -25 до +90 степени целзиусови.

Specifications:

ISO L-XBBHB 2, DIN 51 502:KF 2E-25